Kesäloma mökillä

03.06.2024

Hei, me ollaan Max 11 v. ja minä Arska 12 v. vanhoja poikia viiksekkäitä

Vietämme kesämme Saimaan saaressa, lyhyen matkan päässä kotoamme. Automatkat ovat kauhistus Maxille mutta minä Arska ehdin ottaa nenulliset. Venematka sujuu nopsaan, vain 3min ja ollaan saaressa. Vietämme koko mamman loman kesällä 6–8 viikkoa ja tietenkin viikonloput.

Lempihommaa Maxilla on sorsien jahtaaminen, joka päättyy joskus innostuksen vallatessa Saimaaseen. Minä puolestani olen mökin ylin kontrolli, vaihtaa että siivoukset, istutukset, kivihommat sujuvat oikein ja nopsaan. En pidä helteestä joten piiloudun penkin alle tai terassin alle ja yksi kauhistuksen aihe on kaikki lentävät pörriäiset - voi tsiisus!!! Max rakastaa auringonottoa ja saaren kuumin paikka on ihan parasta. Niin kuin saunakin Maxista, miusta vain sauna makkara - nam.

Mammalla on saaren toisella puolen "kartano", jonne päästään mamman matkassa kuuntelemaan linnun lauluja ja joskus naapuri kaverien tervehdyksiä. 

Ihanaa kun saa aamuisin nukkua pitkään ja venytellä kaikessa rauhassa ja syödä silloin kun pullerot maistuu. Päivät kotona kaupungissa, on aika täysi meteliä, jotenka täällä sielu ja häntä lepää. Ja onhan täällä hiukan erityiskohtelua - herkkuja vähän useammin, mammasta tulee vähän löperö ja höperö. Ihan parasta mein elämässä ja muistetaan palkita mamma kyllä pusuilla. Kesä siis edessä - nautitaan kaikki siitä! 


- Paula Pellikka, ja pojat Max ja Arska -